piektdiena, 2012. gada 11. maijs







Milānā tradicionāli apskatāmās vietas ir Doms un tā laukums un blakus esošā Vittiorio Emanuele galerija – brendu veikalu ielu kopums ar stikla jumtiem. Doma laukumā neņemiet no melnajiem nekādus graudus baložiem, vai nepiekrīties viņu piedāvājumam – apsiet ap roku lentīti. Kaut gan viņi apgalvo, ka tas ir par velti – pēcāk tiks pieprasīta nauda. Redzējām pāris cilvēkus, kas „iekrita” un sākās jandāliņš. Tāpēc mani tagad ir dažas tādas lentītes.

Attēls1 Naviglio Grande

Nedaudz tālāk no centra ir pastaigu vietas, kuras paši milānieši ir iecienījuši – Navigli kanāli un netālu esošā Porta Ticinese iela. Šeit cenas ir daudz zemākas un tūristu daudz mazāk.

Milānas vēsture ir cieši saistīta ar sistēmas kanāliem, kas iet cauri visai pilsētai. Platība raksturo Navigli noteikti ir viens no skaistākajām no Milānas.

Senākā kanāls Naviglio Grande ņem ir pienācis ūdeni no Ticino upes.Tha kanāls tika izveidots no 1177 līdz 1257 un ir apmēram 50 km garš.Agrāk tas tika izmantots kā transportēšanas veidu precēm, jo ​​īpaši attiecībā uz marmora blokiem, kas tika izmantoti, lai izveidotu katedrāli.

Tipisks, vecas Milāna nami, veco mazgāt māju ar koka sijām jumti un amatnieku darbnīcas atcerējies pagājušo laiku. Šodien jūs atradīsiet boutiques un Ateliers māksliniekiem no Milānas, kafejnīcām, restorāniem un vecās pietauvots liellaivas aprīkotām, bāros, kā risināt tipisku atmosfēru un jauniešu Milan cilvēkus.

Itālija man noteikti iepatikās un esmu kaut nedaudz sajutis tās atmosfēru, tāpēc noteikti atgriezīšos tur kādā siltākā dienā un garākā ceļojumā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru